Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Σκοπελίτικη τυρόπιτα με εύκολο χειροποίητο φύλλο
mitsa
Υλικά
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές ξίδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
250 ml νερό
Φέτα
Οδηγίες
1
Στο αλεύρι βάζουμε το αλάτι, το ξίδι, το λάδι και ανακατεύουμε.
2
Ενσωματώνουμε το νερό που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
3
Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι μία μαλακή ζύμη που δεν κολάει στα χέρια.
4
Την αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί, την χωρίζουμε σε δύο μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια.
5
Τοποθετούμε σπασμέμη φέτα περιμετρικά και δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε.
6
Προσέχουμε να τυλίξουμε ελαφρώς την ζύμη.
7
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
8
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τις γυρίζουμε από την άλλη.
9
Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε αποροφητικό χαρτί.