Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τα αγαπημένα μας τυροπιτάκια
mitsa
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
400 ml γάλα
200 ml σπορέλαιο
1 ξηρή μαγιά
2 αυγά
2 κουταλιές ζάχαρη
Φέτα-Πιπεριές
Λίγο αλάτι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τα αυγά και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε 2 ορθογώνια φύλλα.
7
Προαιρετικά αναμειγνύουμε την Φέτα με ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές.
8
Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 12 τετράγωνα.
9
Τα κόβουμε περιμετρικά και απλώνουμε διαγώνια τυρί.
10
Ενώνουμε τις 2 άκρες και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
11
Προαιρετικά τοποθετούμε κυβάκια από πιπεριές στα ανοίγματα.
12
Αλείφουμε κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
13
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.