Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Γλυκό ψυγείου που θα εντυπωσιάσει

1 Mins read

Γλυκό ψυγείου που θα εντυπωσιάσει

mitsa

Υλικά

  • 200 γρ κρέμα γάλακτος

  • 100 γρ άχνη ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • 2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ

  • 250 ml νερό

  • 50 ml κονιάκ

  • 125 γρ κουβερτούρα

  • 200 γρ κρέμα γάλακτος

  • 24 σαβουαγιάρ

Οδηγίες

1
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγί.
2
Διαλύουμε τον καφέ στο ζεστό νερό και αρωματίζουμε με το κονιάκ.
3
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε την κρύα σοκολάτα.
5
Βουτάμε 12 (4x3) σαβουαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
6
Απλώνουμε άσπρη και σοκολατένια μους.
7
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ που βουτήξαμε στον καφέ.
8
Με την βοήθεια από κορνέ βάζουμε τις μους χιαστεί όπως σας δείχνουμε.
9
Προαιρετικά στο κέντρο κάνουμε ροζέτες και πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.