Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό ψυγείου που θα εντυπωσιάσει
mitsa
Υλικά
200 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
250 ml νερό
50 ml κονιάκ
125 γρ κουβερτούρα
200 γρ κρέμα γάλακτος
24 σαβουαγιάρ
Οδηγίες
1
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγί.
2
Διαλύουμε τον καφέ στο ζεστό νερό και αρωματίζουμε με το κονιάκ.
3
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε την κρύα σοκολάτα.
5
Βουτάμε 12 (4x3) σαβουαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
6
Απλώνουμε άσπρη και σοκολατένια μους.
7
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ που βουτήξαμε στον καφέ.
8
Με την βοήθεια από κορνέ βάζουμε τις μους χιαστεί όπως σας δείχνουμε.
9
Προαιρετικά στο κέντρο κάνουμε ροζέτες και πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.