Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γρήγορο γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας, σοκολάτας και σαβαγιάρ
mitsa
Υλικά
1½ λίτρο γάλα
80 γρ αλεύρι
40 γρ νισιστέ
150 γρ ζάχαρη
1 αυγό
125 γρ σοκολάτα
2 βανίλιες
Σαβαγιάρ
Οδηγίες
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το αυγό και ανακατεύουμε.
2
Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το νισεστέ και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
3
Ανακατεύουμε μέχρι που η κρέμα να πήξει.
4
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
5
Σπάμε την σοκολάτα, προσθέτουμε το 1/3 της καυτής κρέμας, αφήνουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
6
Βουτάμε τα σαβαγιάρ σε γάλα και τα απλώνουμε σε φόρμα 30x12.
7
Κάνουμε μία μικρή στρώση από χλιαρή κρέμα σοκολάτας.
8
Από πάνω απλώνουμε όλη την λευκή χλιαρή κρέμα.
9
Βάζουμε ζικ-ζακ την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και με ένα ξυλάκι από σουβλάκι κάνουμε σχέδια.
10
Καλύπτουμε με μεμβράνη, βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν οι κρέμες σταθεροποιηθούν.