Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κανελόνια με κιμά
mitsa
Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
150 γρ. κεφαλοτύρι
2-3 κουταλιές γαλέτα
2 αυγά
1 κρεμμύδι
250 γρ σάλτσα ντομάτας
1 ποτήρι λευκό κρασί
Ρίγανη
Γάλα
Οδηγίες
1
Βάζουμε το βούτυρο να κάψει και όταν είναι έτοιμο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που έχουμε περάσει από τον τρίφτη.
2
Όταν ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε πολλή καλά να χάσει τα υγρά του. Όταν είναι έτοιμος προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
3
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει με λίγο νερό μέχρι να χάσει τα υγρά του. Όταν κρυώσει προσθέτουμε την γαλέτα, τα χτυπημένα αυγά, το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
4
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στην σειρά. Προσθέτουμε γάλα μέχρι να τα σκεπάσει λίγο πάνω από την μέση. Απλώνουμε λίγη σάλτσα από πάνω και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
5
Τα ψήνουμε αναλόγως με το πώς μας αρέσουν να είναι τα ζυμαρικά μας. Όσο είναι ζεστά πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί.