Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κασεροπιτάκια με εντυπωσιακό σχήμα πλεξούδας
mitsa
Υλικά
800 γρ αλεύρι
200 ml γάλα
200 ml νερό
1 αυγό + 1 ασπράδι
100 ml σπορέλαιο
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
200 γρ κασέρι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 16 μπαλάκια.
7
Σε λαδωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε μακρόστενα φύλλα με τα χέρια.
8
Στην μία άκρη τοποθετούμε κασέρι και τυλίγουμε μέχρι την μέση.
9
Χωρίζουμε το υπόλοιπο φύλλο σε 4 λωρίδες και δίνουμε σχήμα.
10
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.