Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κέικ χωρίς μίξερ, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο
mitsa
Υλικά
150 γρ κρυσταλική στέβια
200 ml λάδι
300 ml γάλα
350 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Χυμό από ½ πορτοκάλι
¼ κουταλάκι σόδα
30 γρ κακάο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Πραλίνα με στέβια
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την στέβια (1:2 αναλογία με ζάχαρη) στο λάδι και το γάλα.
2
Κοσκινίζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
3
Βάζουμε την σόδα να αφρίσει στον χυμό πορτοκαλιού και την ενσωματώνουμε στο μείγμα.
4
Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
5
Την χωρίζουμε σε δύο μέρη και στο ένα ενσωματώνουμε το κακάο.
6
Το άλλο το αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
7
Λαδώνουμε φόρμα 30×11 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε την ζύμη με άρωμα πορτοκάλι.
8
Από πάνω απλώνουμε την ζύμη με το κακάο και με ένα ξυλάκι κάνουμε σχέδια.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και όταν το κέικ ροδίσει ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
10
Προαιρετικά, όταν κρυώσει, απλώνουμε λίγη ρευστή πραλίνα με στέβια.