Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κέικ σοκολάτας με κρέμα cheesecake (Τσίζκεϊκ)
mitsa
Υλικά
325 γρ αλεύρι
5 αυγά
230 γρ ζάχαρη
125 ml σπορέλαιο
125 ml σόδα
2 βανίλιες
25 γρ κακάο
Κρέμα
500 γρ τυρί κρέμα
70 γρ ζάχαρη
2 αυγά
20 γρ νισεστέ
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
2
Αναμειγνύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη, προσθέτουμε το σπορέλαιο, την σόδα και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Ανακατεύουμε πολλή καλά να γίνει ζύμη και όταν είναι έτοιμη ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα.
5
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 36x32 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί.
6
Διαλύουμε την ζάχαρη στο τυρί κρέμα.
7
Προσθέτουμε τα αυγά, το νισεστέ, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
8
Με την βοήθεια ενός κορνέ κάνουμε διαγώνιες γραμμές σε σχήμα ρόμβου.
9
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.