Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πως να κάνετε εύκολα τραγανό και χρυσαφένιο το κοτόπουλο
mitsa
Υλικά
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
1 αυγό
250 ml νερό
Πάπρικα
Ρίγανη
Αλάτι-Πιπέρι
200 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
250 γρ καλαμποκάλευρο
Οδηγίες
1
Κόβουμε τα φιλέτα σε λωρίδες.
2
Αναμιγνύουμε το αυγό με το νερό, την πάπρικα και την ρίγανη (σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε και άλλα μυρωδικά της επιλογής μας).
3
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνουν χυλός.
4
Παιρνάμε το κοτόπουλο από τον χυλό και το βάζουμε σε ένα τάπερ μαζί με το καλαμποκάλευρο.
5
Κλείνουμε το καπάκι και κουνάμε καλά.
6
Τηγανίζουμε τα κοτόπουλα σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
7
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
8
Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε σε αποροφητικό χαρτί.
9
Προαιρετικά τα σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.