Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΚρεατικά

Πως να κάνετε εύκολα τραγανό και χρυσαφένιο το κοτόπουλο

1 Mins read

Πως να κάνετε εύκολα τραγανό και χρυσαφένιο το κοτόπουλο

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο

  • 1 αυγό

  • 250 ml νερό

  • Πάπρικα

  • Ρίγανη

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 200 γρ αλέυρι γ.ο.χ.

  • 250 γρ καλαμποκάλευρο

Οδηγίες

1
Κόβουμε τα φιλέτα σε λωρίδες.
2
Αναμιγνύουμε το αυγό με το νερό, την πάπρικα και την ρίγανη (σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε και άλλα μυρωδικά της επιλογής μας).
3
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνουν χυλός.
4
Παιρνάμε το κοτόπουλο από τον χυλό και το βάζουμε σε ένα τάπερ μαζί με το καλαμποκάλευρο.
5
Κλείνουμε το καπάκι και κουνάμε καλά.
6
Τηγανίζουμε τα κοτόπουλα σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
7
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
8
Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε σε αποροφητικό χαρτί.
9
Προαιρετικά τα σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.