Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κρασάτο χοιρινό μπούτι στην γάστρα μαλακό σαν λουκούμι
mitsa
Υλικά
3 κιλά χοιρινό μπούτι
Ρίγανη-Θυμάρι
Μουστάρδα
Πάπρικα
Σκόνη μπαχαρικών
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Κρεμμύδι αφυδατωμένο
6-8 φέτες μπέικον
400 ml κόκκινο κρασί
Οδηγίες
1
Καλύπτουμε όλο το κρέας με ρίγανη, θυμάρι, μουστάρδα, πάπρικα, σκόνη μπαχαρικών, ελαιόλαδο και πιπέρι.
2
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.
3
Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε 6-8 φέτες, αλλά όχι μέχρι κάτω.
4
Αλείφουμε κάθε φέτα με το κρεμμύδι και προαιρετικά σκόρδο σε σκόνη.
5
Βάζουμε μία φέτα μπέικον και το τοποθετούμε σε γάστρα με αντικολλητικό χαρτί.
6
Ρίχνουμε το κρασί, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2½-3 ώρες.
7
Στην μία ώρα γυρίζουμε το κρέας από την άλλη πλευρά.
8
Αν θέλουμε να ροδίσει περισσότερο μετά τις 2 ώρες ψησίματος ανοίγουμε το καπάκι.