Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μακαρονόπιτα σε στυλ σουφλέ
mitsa
Υλικά
500 γρ φύλλα κρούστας
750 γρ μακαρόνια
3+1 αυγά
300 ml σπορέλαιο
300 ml γιαούρτι
200 γρ κίτρινο τυρί
200 γρ Φέτα
200 γρ αλλαντικά
Αλάτι-Πιπέρι
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε τα αυγά με το σπορέλαιο, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι.
2
Λαδώνουμε καλά το ταψί, 42x36 εκατοστών, και βάζουμε 2 φύλλα σε κάθε πλευρά.
3
Αλείφουμε λίγο από το μείγμα και απλώνουμε τα μισά κρύα και βρασμένα μακαρόνια, την μισή Φέτα, το μισό κίτρινο τυρί και τα μισά αλλαντικά.
4
Περιχύνουμε λίγο από το μείγμα και τοποθετούμε 4 φύλλα αφού τα τσαλακώσουμε.
5
Τα αλείφουμε με μείγμα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τυριά.
6
Από πάνω βάζουμε 2 τσαλακωμένα φύλλα και απλώνουμε μείγμα.
7
Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και τις περνάμε με μείγμα.
8
Στο μείγμα που μας περίσσεψε ενσωματώνουμε 1 αυγό.
9
Σκεπάζουμε την πίτα με 2 φύλλα και αλείφουμε το μείγμα.
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.