Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μοσχαράκι και χοιρινό ρόστο

mitsa

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχαράκι

  • 2 κιλά χοιρινό κρέας

  • 2 κρεμμύδια

  • 10 κόκκοι μαύρου πιπεριού

  • 2-3 δαφνόφυλλα

  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

  • Αλάτι

  • 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο

  • 2 κουταλιές αλεύρι

Οδηγίες

1
Θωρακίζουμε το μοσχαράκι σε αρκετό ελαιόλαδο.
2
Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το βγάζουμε από την χύτρα και θωρακίζουμε το χοιρινό.
3
Όταν είναι έτοιμο βάζουμε και τα δύο κρέατα μαζί στην ίδια χύτρα.
4
Προσθέτουμε χοντροκομμένα κρεμμύδια, το κρασί, τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους πιπεριού, αλάτι και νερό μέχρι την μέση της χύτρας.
5
Βράζουμε για τουλάχιστον 2½ ώρες σε μέτρια φωτιά.
6
Σουρώνουμε την σάλτσα και την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.
7
Αναμειγνύουμε το βούτυρο με το αλεύρι και όταν η σάλτσα πάρει θερμοκρασία ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα.
8
Βράζουμε 5-10 λεπτά μέχρι που η σάλτσα να δέσει και να γίνει παχύρευστη.
9
Σερβίρουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με την σάλτσα.