Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μπιφτέκια φούρνου με λεμονάτες πατάτες
mitsa
Υλικά
10 πατάτες
4-5 φέτες ψωμί
1 κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Πάπρικα
2 αυγά
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Σκόνη λαχανικών
Χυμό από 1-2 λεμόνια
Νερό
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
2
Αλέθουμε το μπαγιάτικο ψωμί.
3
Αλέθουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
4
Στον κιμά βάζουμε το κρεμμύδι, το ψωμί, πάπρικα, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά.
5
Σε ένα βαθύ ταψί τοποθετούμε ρίχνουμε τις πατάτες, σκόνη λαχανικών, ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
6
Πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
7
Τα λαδώνουμε, προσθλετουμε αρκετό μερό και ψήνουμε στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
8
Για καλύτερο αποτέλεσμα όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρνάμε από την άλλη και συνεχείζουμε το ψήσημο.