Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μπιφτέκια φούρνου με λεμονάτες πατάτες

mitsa

Υλικά

  • 10 πατάτες

  • 4-5 φέτες ψωμί

  • 1 κρεμμύδι

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

  • Πάπρικα

  • 2 αυγά

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Ρίγανη

  • Ελαιόλαδο

  • Σκόνη λαχανικών

  • Χυμό από 1-2 λεμόνια

  • Νερό

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
2
Αλέθουμε το μπαγιάτικο ψωμί.
3
Αλέθουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
4
Στον κιμά βάζουμε το κρεμμύδι, το ψωμί, πάπρικα, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά.
5
Σε ένα βαθύ ταψί τοποθετούμε ρίχνουμε τις πατάτες, σκόνη λαχανικών, ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
6
Πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
7
Τα λαδώνουμε, προσθλετουμε αρκετό μερό και ψήνουμε στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
8
Για καλύτερο αποτέλεσμα όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρνάμε από την άλλη και συνεχείζουμε το ψήσημο.