Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πεντανόστιμη πρασοτηγανιά στο πήλινο
mitsa
Υλικά
1 κιλό χοιρινή τηγανιά
Σκόνη λαχανικών
Ελαιόλαδο
3-4 πράσα
2 ντομάτες
Αλάτι-Πιπέρι
Μπούκοβο
Μπαχάρι
Ρίγανη
500 γρ σάλτσα ντομάτας
300 ml κόκκινο κρασί
Δαφνόφυλλα
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το κρέας με την σκόνη λαχανικών, ελαιόλαδο, τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε για ένα βράδύ στο ψυγείο.
2
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
3
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από την δάφνη και δουλεύουμε καλά.
4
Μοιράζουμε σε πήλινα σκεύη, τοποθετούμε ένα φύλλο δάφνης σε κάθε σκεύος και περιχύνουμε με το ζουμί από τα κρέας.
5
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να μαλακώσει το κρέας.