Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μπισκοτογλυκό με άρωμα Γαλλίας
mitsa
Υλικά
Λευκή κρέμα
640 ml γάλα
65 γρ ζάχαρη
30 γρ κορν φλάουρ (νισεστέ)
1 μεγάλο αυγό
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
Βάση
300 γρ πτι μπερ
150 γρ μαργαρίνη
Μους καραμέλας
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ σιρόπι καραμέλας
Γκανάζ
125 γρ κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
Σουδάκια
Οδηγίες
1
Βάζουμε περίπου το μισό γάλα σε μία κατσαρόλα και διαλύουμε την ζάχαρη.
2
Στο υπόλοιπο κρύο γάλα ρίχνουμε κορν φλάουρ, το αυγό, λίγο αλάτι και δουλεύουμε καλά.
3
Σουρώνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
4
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
5
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, ενσωματώνουμε την λιωμένη μαργαρίνη και τα στρώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
6
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
7
Βάζουμε το σιρόπι καραμέλας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
8
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
9
Γεμίζουμε τα σου με την χλιαρή κρέμα και τα τοποθετούμε πάνω από την μους καραμέλας.
10
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα σου ή δικά μας.
11
Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το γλυκό μας.
12
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.