Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μπισκοτογλυκό με άρωμα Γαλλίας

mitsa

Υλικά

  • Λευκή κρέμα

  • 640 ml γάλα

  • 65 γρ ζάχαρη

  • 30 γρ κορν φλάουρ (νισεστέ)

  • 1 μεγάλο αυγό

  • Λίγο αλάτι

  • 2 βανίλιες

  • Βάση

  • 300 γρ πτι μπερ

  • 150 γρ μαργαρίνη

  • Μους καραμέλας

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 100 γρ σιρόπι καραμέλας

  • Γκανάζ

  • 125 γρ κουβερτούρα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • Σουδάκια

Οδηγίες

1
Βάζουμε περίπου το μισό γάλα σε μία κατσαρόλα και διαλύουμε την ζάχαρη.
2
Στο υπόλοιπο κρύο γάλα ρίχνουμε κορν φλάουρ, το αυγό, λίγο αλάτι και δουλεύουμε καλά.
3
Σουρώνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
4
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
5
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, ενσωματώνουμε την λιωμένη μαργαρίνη και τα στρώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
6
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
7
Βάζουμε το σιρόπι καραμέλας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
8
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
9
Γεμίζουμε τα σου με την χλιαρή κρέμα και τα τοποθετούμε πάνω από την μους καραμέλας.
10
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα σου ή δικά μας.
11
Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το γλυκό μας.
12
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.