Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Βασιλόπιτα γιαουρτιού χωρίς μίξερ (2021)
mitsa
Υλικά
400 γρ φαρίνα
350 γρ άχνη ζάχαρη
250 γρ βούτυρο
5 αυγά
300 γρ γιαούρτι
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κουταλάκι μπέικιν
6 κόκκους μαστίχας
1 κουταλιά ζάχαρη
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Στο γουδί δουλεύουμε την μαστίχα με μία κουταλιά ζάχαρη να γίνουν πούδρα.
2
Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να γίνουν κρέμα.
3
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
4
Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε.
5
Αρωματίζουμε με το ξύσμα και τον χυμό από τα πορτοκάλια.
6
Ενσωματώνουμε την μαστίχα, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
7
Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30 εκατοστών που έχουμε τοποθετήσει φλουρί.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
9
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
10
Όταν η βασιλόπιτα κρυώσει την αχνίζουμε και την διακοσμούμε.