Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μπισκοτογλυκό πυραμίδα με μπανάνα και σοκολάτα

mitsa

Υλικά

  • 1 πακέτο πτι μπερ

  • 2 μπανάνες

  • 1 λίτρο γάλα

  • 100 γρ αλεύρι

  • 50 γρ νισεστέ

  • 50 γρ κακάο

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • 30 γρ μαργαρίνη

Οδηγίες

1
Στο κρύο γάλα ενσωματώνουμε το νισεστέ, το αλεύρι, την ζάχαρη και το κακάο.
2
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν.
3
Όταν κάνουν τις πρώτες φουσκάλες τα κατεβάζουμε από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και λιώνουμε την μαργαρίνη.
4
Σε μεμβράνη απλώνουμε μπισκότα (3x4) και καλύπτουμε με χλιαρή κρέμα.
5
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα και κρέμα.
6
Τοποθετούμε μπισκότα στα πλαϊνά και στο κέντρο βάζουμε τις μπανάνες.
7
Απλώνουμε κρέμα και τυλίγουμε σε τριγωνικό σχήμα.
8
Βάζουμε το γλυκό για 1 ώρα στο ψυγείο και όταν είναι έτοιμο το καλύπτουμε με κρέμα που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
9
Τέλος πασπαλίζουμε ινδοκάρυδο και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.