Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μπισκοτογλυκό πυραμίδα με μπανάνα και σοκολάτα
mitsa
Υλικά
1 πακέτο πτι μπερ
2 μπανάνες
1 λίτρο γάλα
100 γρ αλεύρι
50 γρ νισεστέ
50 γρ κακάο
300 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
30 γρ μαργαρίνη
Οδηγίες
1
Στο κρύο γάλα ενσωματώνουμε το νισεστέ, το αλεύρι, την ζάχαρη και το κακάο.
2
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν.
3
Όταν κάνουν τις πρώτες φουσκάλες τα κατεβάζουμε από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και λιώνουμε την μαργαρίνη.
4
Σε μεμβράνη απλώνουμε μπισκότα (3x4) και καλύπτουμε με χλιαρή κρέμα.
5
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα και κρέμα.
6
Τοποθετούμε μπισκότα στα πλαϊνά και στο κέντρο βάζουμε τις μπανάνες.
7
Απλώνουμε κρέμα και τυλίγουμε σε τριγωνικό σχήμα.
8
Βάζουμε το γλυκό για 1 ώρα στο ψυγείο και όταν είναι έτοιμο το καλύπτουμε με κρέμα που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
9
Τέλος πασπαλίζουμε ινδοκάρυδο και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.