Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμα κουρκουμπίνια φούρνου
mitsa
Υλικά
500 γρ φύλλα κρούστας
Σπορέλαιο
Σιρόπι
400 ml νερό
400 γρ ζάχαρη
2-3 κουταλιές μέλι
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το μέλι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
3
Παίρνουμε 2 φύλλα μαζί και τα λαδώνουμε καλά.
4
Σκεπάζουμε με ακόμα 1 φύλλο και το λαδώνουμε.
5
Διπλώνουμε στην μέση και λαδώνουμε.
6
Τυλίγουμε σε ρολό, βρέχουμε την άκρη με νερό και την κολλάμε.
7
Κόβουμε σε κουρκουμπίκνια με πλάτος 2 δάχτυλα.
8
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να τελειώσουν τα φύλλα.
9
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα λαδώνουμε.
10
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να πάρουν σκούρο κόκκινο χρώμα.
11
Όσο είναι καυτά τα σιροπιάζουμε σε χλιαρό σιρόπι.
12
Προαιρετικά τα σερβίρουμε με κανέλα.