Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμα μεθυσμένα χωρίς μίξερ, χωρίς πλάστη
mitsa
Υλικά
20 γρ ζάχαρη
200 ml λάδι
250 ml μπύρα
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
500-550 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μπέικιν
Μαρμελάδα (foodaholics.shop)
Άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι.
2
Προσθέτουμε την μπύρα και ανακατεύουμε.
3
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το ξύσμα από το λεμόνι.
4
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το μπέικιν και δουλεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή ζύμη.
6
Την χωρίζουμε σε 22 μέρη και με τα χέρια μας τα ανοίγουμε.
7
Στο κέντρο τοποθετούμε μαρμελάδα της επιλογής μας και κλείνουμε καλά.
8
Εμείς βάλαμε μαρμελάδα φράουλα που είναι ιδανική για ψήσημο.
9
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
10
Όταν κρυώσουν τα βουτάμε στην άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.