Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Παγωτό μπράουνις, καραμέλα, λεμόνι χωρίς χρήση παγωτομηχανής
mitsa
Υλικά
Παγωτό λεμόνι
400 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ ζαχαρούχο γάλα
200 γρ κρέμα λεμονιού
100 γρ πτι μπερ
Κρέμα λεμονιού
Χυμό από 4 λεμόνια
120 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές νισεστέ
50 ml νερό
1 αυγό και 3 κρόκους
85 γρ ανάλατο βούτυρο
Παγωτό καραμέλα
400 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
Παγωτό brownies
400 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ ζαχαρούχο γάλα
60 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120 γρ σοκολάτα
120 γρ ανάλατο βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το κρύο ζαχαρούχο γάλα.
2
Παγωτό λεμόνι: Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο νερό και βάζουμε τον χυμό λεμονιού να βράσει μαζί με την ζάχαρη.
3
Όταν πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι που να αλλάξει η ύφη του.
4
Όταν είναι έτοιμο βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
5
Κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε βούτυρο.
6
Στην βάση παγωτού βάζουμε 200 γρ από την κρέμα λεμόνι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
7
Τέλος ενσωματώνουμε τα σπασμένα μπισκότα και βάζουμε στην κατάψυξη.
Παγωτό καραμέλα: χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρόυχο γάλα που έχουμε βράσει για 3 ώρες σε μέτρια φωτιά.
8
Αναμειγνύουμε καλά με το μίξερ και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Παγωτό brownies: Βάζουμε την σοκολάτα να λιώσει μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
9
Χτυπάμε την ζάχαρη μαζί με τα αυγά να αφρατέψουν. Στο αλεύρι βάζουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Στο μείγμα με τα αυγά ρίχνουμε λίγη λίγη την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
10
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ενσωματώνουμε.
11
Μοιράζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένα φορμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς από 10 έως 20 λεπτά αναλόγως το μέγεθος από τα φορμάκια μας.
12
Όταν τα brownies κρυώσουν τα βάζουμε στο παγωτό και ανακατεύουμε καλά.