Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμο καζάν ντιπί
mitsa
Υλικά
1½ λίτρο φυτικό γάλα
150 γρ ρυζάλευρο
50 γρ νισεστέ
200 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
Μαργαρίνη
Άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το μισό φυτικό γάλα (εμείς χρησιμοποιήσαμε αμυγδάλου)με την ζάχαρη σε μία κατσαρόλα.
2
Ενσωματώνουμε το ρυζάλευρο και το νισεστέ στο υπόλοιπο γάλα.
3
Σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
4
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
5
Βουτυρώνουμε καλά με μαργαρίνη πυρίμαχο σκεύος 32×20 εκατοστά και καλύπτουμε τον πάτο του με αρκετή άχνη ζάχαρη.
6
Απλώνουμε ομοιόμορφα την ζεστή κρέμα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
7
Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας ή σε γκαζάκι και καραμελώνουμε.
8
Φροντίζουμε να πάρει σκούρο χρώμα σε όλη την επιφάνεια και όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.
9
Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες.