Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πατσαβουρόπιτα με πιπεριές
mitsa
Υλικά
5 αυγά
Αλάτι
100 ml γάλα
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
200+130 ml ανθρακούχο νερό
50 ml λάδι
150 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ μπέικιν
200 γρ κασέρι
150 γρ κεφαλοτύρι
8 κόκκινες πιπεριές
1 κιλό φύλλα κρούστας
200 γρ αλλαντικά
Κίτρινο τυρί
Σουσάμι
Οδηγίες
1
Δουλεύουμε τα αυγά με αλάτι, το γάλα, το γιαούρτι, τα 200 ml ανθρακούχο νερό και το λάδι.
2
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
3
Κόβουμε το κασέρι, το κεφαλοτύρι, τις ψημένες πιπεριές και τα αλλαντικά.
4
Βουτάμε τα φύλλα στον χυλό ένα ένα και τα απλώνουμε σε ορθογώνιο ταψί 40 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
5
Στο χυλό που έχει περισσέψει βάζουμε 130 ml ανθρακούχο νερό, το κασέρι, το κεφαλοτύρι, τις ψημένες πιπεριές και τα αλλαντικά.
6
Τα απλώνουμε πάνω από τα φύλλα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και σουσάμι.
7
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.