Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμο οικονομικό παστάκι σε 10 λεπτά
mitsa
Υλικά
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
Φρυγανιές
Μπανάνες
275 γρ ζάχαρη
200 ml νερό
2 βανίλιες
80 γρ άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
1
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την ζάχαρη να γίνει καραμέλα.
2
Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε να γίνει σιρόπι.
3
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
4
Αρωματίζουμε με βανίλιες και προαιρετικά βάζουμε την άχνη ζάχαρη.
5
Βουτάμε μία φρυγανιά στο κρύο σιρόπι και την χρησιμοποιούμε για βάση.
6
Κάνουμε ροζέτες από σαντιγί και απλώνουμε φέτες από μπανάνα.
7
Καλύπτουμε με σιροπιασμένη φρυγανιά και κάνουμε ροζέτες από σαντιγί.
8
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.