Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Χαλβάς σιμιγδαλένιος γεμάτος αρώματα

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 500 γρ ζάχαρη

  • 800 ml νερό

  • 450 ml χυμό πορτοκαλιού

  • 1 ξυλάκι κανέλα

  • Χαλβάς

  • 300 ml σπορέλαιο

  • 400 γρ σιμιγδάλι χονδρό

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 75 γρ καρύδα

Οδηγίες

1
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά.
2
Σε μία κατσαρόλα ζεστένουμε το λάδι και καβουρδίζουμε καλά το σιμιγδάλι.
3
Όταν πάρει χρώμα αρωματίζουμε με το ξύσμα και ρίχνουμε προσοχή το χλιαρό σιρόπι.
4
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει και ενσωματώνουμε την καρύδα.
5
Κατεβάζουμε από την φωτιά και τον βάζουμε σε φόρμα για κέικ.
6
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και όταν κρυώσει τον αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
7
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με κανέλα.