Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Χαλβάς σιμιγδαλένιος γεμάτος αρώματα
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
800 ml νερό
450 ml χυμό πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλα
Χαλβάς
300 ml σπορέλαιο
400 γρ σιμιγδάλι χονδρό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
75 γρ καρύδα
Οδηγίες
1
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά.
2
Σε μία κατσαρόλα ζεστένουμε το λάδι και καβουρδίζουμε καλά το σιμιγδάλι.
3
Όταν πάρει χρώμα αρωματίζουμε με το ξύσμα και ρίχνουμε προσοχή το χλιαρό σιρόπι.
4
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει και ενσωματώνουμε την καρύδα.
5
Κατεβάζουμε από την φωτιά και τον βάζουμε σε φόρμα για κέικ.
6
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και όταν κρυώσει τον αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
7
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με κανέλα.