Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμα μπισκότα φουντουκιού
mitsa
Υλικά
200 γρ φουντούκια
200 ml σπορέλαιο
120 γρ άχνη ζάχαρη
340 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ μπέικιν
2 βανίλιες
125 γρ κουβερτούρα
20 ml σπορέλαιο
https://www.youtube.com/watch?v=jL-ZIPMNA0k
Οδηγίες
1
Αλέθουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια στο μούλτι.
2
Δουλεύουμε το λάδι με την ζάχαρη.
3
Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε.
4
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι και δουλεύουμε με τα χέρια.
5
Ενσωματώνουμε το μπέικιν και το υπόλοιπο αλεύρι.
6
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
7
Πλάθουμε την ζύμη σε 20 στενόμακρα μπισκότα.
8
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και δίνουμε σχήμα με ένα πιρούνι.
9
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
10
Λιώνουμε την κουβερτούρα και το λάδι σε μπεν μαρί.
11
Βουτάμε τα κρύα μπισκότα μέχρι την μέση στην σοκολάτα και τα αφήνουμε να σταθεροποιηθούν σε αντικολλητικό χαρτί.