Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Νόστιμες σπιτικές τορτίγιες με κοτόπουλο & λαχανικά

1 Mins read

Νόστιμες σπιτικές τορτίγιες με κοτόπουλο & λαχανικά

mitsa

Υλικά

  • Τορτίγιες

  • 550 γρ αλεύρι

  • 250 ml ζεστό νερό

  • 10 γρ μαργαρίνη

  • 1 μπέικιν πάουντερ

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • Γέμιση

  • 500 γρ φιλέτο κοτόπουλο

  • 1 κουταλάκι πάπρικα

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 1 κουταλάκι κύμινο

  • Ρίγανη

  • Πιπέρι

  • Πολύχρωμες πιπεριές

  • 1 κρεμμύδι

  • Ντομάτα

  • 150 γρ τριμμένο κίτινο τυρί

  • Μαγιονέζα-Κέτσαπ

Οδηγίες

1
Στο κοτόπουλο βάζουμε αλάτι, πάπρικα, κύμινο, ρίγανη, πιπέρι, λίγο λάδι και ανακατεύουμε.
2
Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
3
Στο αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι, την μαργαρίνη, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
4
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε πολύ καλά, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
5
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς επιπλέον λάδι.
6
Ξετυλίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
7
Κόβουμε 10-12 μπαλάκια, τα αλευρώνουμε καλά και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
8
Τοποθετούμε ένα μεγάλο πιάτο και κόβουμε περιμετρικά την ζύμη.
9
Την βάζουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι και όταν πάρει χρώμα από την μία πλευρά την γυρίζουμε από την άλλη.
10
Όταν είναι έτοιμη την καλύπτουμε με βρεγμένη πετσέτα για να παραμείνει μαλακή.
11
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.
12
Απλώνουμε σως από μαγιονέζα και κέτσαπ στην τορτίγια.
13
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, πολύχρωμες πιπεριές, λεπτές φέτες ντομάτα, κρεμμύδι και τριμμένο τυρί.
14
Τυλίγουμε σφιχτά και τις ζεσταίνουμε σε σχαροτήγανο.