Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ντολμαδάκια στην γάστρα
mitsa
Υλικά
2 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Δυόσμος - Άνηθο
700 γρ μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ σάλτσα ντομάτας
Αλάτι-Πιπέρι
Ελαιόλαδο
300 γρ ρύζι
Ρίγανη
Πάπρικα
Αμπελόφυλλα
Οδηγίες
1
Στον πολυκόφτη βάζουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τον δύοσμο, τον άνηθο και τα αλέθουμε.
2
Στον κιμά ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αμπελόφυλλα και ανακατεύουμε καλά.
3
Προαιρετικά τα βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
4
Ανοίγουμε τα ζεματισμένα αμπελόφυλλα (εμείς βάλαμε έτοιμα του εμπορίου), τοποθετούμε γέμιση στην μία πλευρά και τυλίγουμε να γίνουν ντολμαδάκια.
5
Επαναμαλβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
6
Καλύπτουμε τον πάτο από την γάστρα με αρκετά αμπελόφυλλα και βάζουμε τα ντολμαδάκια.
7
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με νερό.
8
Τα καλύπτουμε με ακόμα μία στρώση από αμπελόφυλλα και κλείνουμε με το καπάκι.
9
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να μαλακώσουν τα φύλλα από τα ντολμαδάκια.
10
Ιδανικά τα σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.