Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Οικονομικό και εύκολο τυρόψωμο φόρμας
mitsa
Υλικά
10 γρ ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
300 ml γάλα
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
25 γρ βούτυρο
Φέτα
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
4
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και δουλεύουμε να το απορροφίσει.
5
Την σκεπάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε φύλλο.
7
Προαιρετικά την χωρίζουμε σε δύο μέρη και κάνουμε δύο φύλλα.
8
Απλώνουμε φέτα και τυλίγουμε σε ρολό.
9
Κλείνουμε καλά και κόβουμε σε λωρίδες με πάχος 2 δάχτυλα.
10
Τα τοποθετούμε σε σε φόρμα 30×11 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί ή σε μεγάλο ταψί αν κάνουμε ένα φύλλο.
11
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
12
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.