Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πανακότα με φράουλα-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
mitsa
Υλικά
500 ml νερό
500 ml κρέμα γάλκτος
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
10 γρ σκόνη ζελατίνη
2 βανίλιες
100 γρ ζάχαρη
Οδηγίες
1
Διαλύουμε το ζελέ φράουλα σε 250 ml καυτού νερού.
2
Όταν ομογενοποιηθεί προσθέτουμε 250 κρύο νερό και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το ποτήρι με κλήση σε ένα μπολ και βάζουμε περίπου μέχρι το χείλος ζελέ.
4
Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι που να πήξει.
5
Όταν είναι έτοιμα βράζουμε την κρέμα γάλατος μαζί με την ζάχαρη.
6
Αν θέλουμε μπούμε να την κάνουμε νηστίσιμη χρησιμοποιώντας γάλα καρύδας.
7
Στην ζελατίνη βάζουμε 50 ml κρύο νερό, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 5 λεπτά.
8
Όταν η κρέμα ζεσταθεί καλά την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε τις βανίλιες και την ζελατίνη.
9
Την μεταφέρουμε σε ένα άλλο σκεύος, κατά προτίμηση μεταλλικό, το βάζουμε πάνω σε παγάκια και ανακατεύουμε μέχρι που να κρυώσει (περίπου 5 λεπτά).
10
Με προσοχή την ρίχνουμε στα ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
11
Σερβίρουμε αφού η κρέμα έχει σταθεροποιηθεί (περίπου 6 ώρες μετά).
Άλλα προϊόντα της εταιρείας μπορείτε να βρείτε εδώ:
Τα προϊόντα που επιλέγει να προσφέρει το ηλεκτρονικό κατάστημα designisthis.com ξεχωρίζουν για τον πρωτότυπο σχεδιασμό, την ποιότητα κατασκευής και την καλλιτεχνική τους διάσταση.
Μοντέρνα και πρωτότυπα διακοσμητικά είδη, μεγάλη ποικιλία από φωτιστικά και είδη κουζίνας, τα οποία δεν είναι απλώς όμορφα, αλλά και ιδιαιτέρως λειτουργικά και πρωτότυπα. Προϊόντα τα οποία δύσκολα θα συναντήσετε σε παραδοσιακά καταστήματα, είναι όλα εδώ για εσάς, που θα ξεκινήσετε τη διακόσμηση του σπιτιού, ή του επαγγελματικού σας χώρου ή ακόμη επιθυμείτε να κάνετε ένα όμορφο δώρο στον εαυτό σας ή σε κάποιον άλλον.
Πρόκειται για ένα μικρό μουσείο σύγχρονου design: Όλα τα είδη του Designisthis είναι σχεδιασμένα από διακεκριμένους σε παγκόσμιο επίπεδο designers και αρχιτέκτονες, μερικοί από τους οποίους είναι και Έλληνες.