Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πανεύκολο νηστίσιμο σάμαλι
mitsa
Υλικά
1 κιλό σιμιγδάλι χονδρό
475 γρ ζάχαρη
600 ml νερό
5-6 κόκκους μαστίχα
Σιρόπι
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
Χυμό από ½ λεμόνι
Οδηγίες
1
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
2
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
3
Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με την ζάχαρη.
4
Προσθέτουμε την μαστίχα που έχουμε διαλύσει μαζί με λίγη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε καλά.
5
Το απλώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί 38x28 εκατοστών.
6
Χαράζουμε κομμάτια και στο κέντρο από κάθε κομμάτι βάζουμε ένα ασπρισμένο αμύγδαλο.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
8
Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
9
Σερβίρουμε τουλάχιστον μετά από 6 ώρες.