Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πάστα αμυγδάλου με κρέμα βανίλιας

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 180 γρ ζάχαρη

  • 5 αυγά

  • 200 ml γάλα

  • 200 ml σπορέλαιο

  • 150 γρ αμύγδαλα

  • 2 βανίλιες

  • Κρέμα

  • 2 λίτρα γάλα

  • 200 γρ αλεύρι

  • 100 γρ νισεστέ

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 50 γρ βούτυρο

  • 3 βανίλιες

Οδηγίες

1
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι που να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Ενσωματώνουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα, τις βανίλιες και χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.
4
Τα απλώνουμε σε φόρμες 42x30 εκατοστά, που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι που να ροδίσουν.
5
Στο μισό γάλα ρίχνουμε την ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν.
6
Στο υπόλοιπο γάλα διαλύουμε τα αυγά, το νισεστέ και το αλεύρι .
7
Όταν το γάλα βράσει ενώνουμε τα δύο μείγματα αφού περάσουν από σουρωτήρι το μείγμα με το αλεύρι.
8
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πήξει η κρέμα.
9
Όταν δημιουργηθούν οι πρώτες φουσκάλες κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
10
Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ισιώνουμε της επιφάνειες από τα παντεσπάνια.
11
Πάνω από το ένα παντεσπάνι απλώνουμε την μισή χλιαρή κρέμα.
12
Σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
13
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι που η κρέμα να πήξει.
14
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε τα κομμάτια με ψίχουλα από το παντεσπάνι που κόψαμε.