Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πάστα με μους σοκολάτας και ζελέ πορτοκάλι
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
3 μεγάλα αυγά
45 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
20 γρ κακάο
100 γρ ζάχαρη
30 γρ ανάλατο βούτυρο
Λίγο αλάτι
1 βανίλια
400 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ σοκολάτα
Ζελέ πορτοκάλι
Οδηγίες
1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και λίγο αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά να γίνει ζύμη.
2
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και κάνουμε μία λεπτή στρώση.
3
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και ελέγχουμε αν είναι έτοιμα τρυπώντας με μία οδοντογλυφίδα ή ξυλάκι για σουβλάκι και όταν τα βγάλουμε πρέπει να είναι καθαρό.
4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα που την έχουμε αφήσει να κρυώσει. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και την βάζουμε στο ψυγείο.
5
Ετοιμάζουμε το ζελέ βάση των οδηγιών που αναγράφονται στο κουτί.
6
Όταν το παντεσπάνι κρυώσει το κόβουμε με την βοήθεια από τις φόρμες - τσέρκια. Κάνουμε μία στρώση από μους (προσέχουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια) και σιγά σιγά ρίχνουμε το κρύο ζελέ με την βοήθεια ενός κουταλιού.
7
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που το ζελέ να σταθεροποιηθεί και κάνουμε ακόμα μία στρώση από μους. Αν θέλουμε διακοσμούμε με σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με κρέμα γάλκτος σε ίσες ποσότητες. Ακόμα μπορούμε να γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι (υπάρχει η συνταγή και στο youtube).