Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πάστα Τόσκα
mitsa
Υλικά
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ ζάχαρη
4 αυγά
70 γρ τρούφα σοκολάτας
3 βανίλιες
1 πακέτο πτι μπερ
200 γρ σοκολάτα
200 ml κρέμα γάλακτος
Κρέμα
1 λίτρo γάλα
5 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές νισεστέ
5 κουταλιές ζάχαρη
3 βανίλιες
1 κουταλιά βούτυρο
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Βάζουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
4
Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα, 42x30 εκατοστά, που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 μέχρι να ροδίσει.
5
Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
6
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να βράσουν.
7
Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
8
Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα πάνω από το κρύο κέικ.
9
Την καλύπτουμε με τα μπισκότα και από πάνω βάζουμε την σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με την κρέμα γάλακτος.