Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πάστα τρούφας με μους σοκολάτας (Εξαιρετικα τρουφακια)
mitsa
Υλικά
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
165 γρ φαρίνα
2 βανίλιες
500 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ σοκολάτα
Τρούφα σοκολάτας
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
5
Όταν το παντεσπάνι κρυώσει το κόβουμε σε ίσα ορθογώνια κομμάτια.
6
Βάζουμε ένα παντεσπάνι για βάση και από πάνω κάνουμε μία στρώση από μους με την βοήθεια ενός κορνέ.
7
Καλύπτουμε με ένα παντεσπάνι και στρώνουμε ομοιόμορφα μους.
8
Σκεπάζουμε τις πάστες με τρούφα σοκολάτας.
9
Διακοσμούμε προαιρετικά με ροζέτες από μους και μαρασκίνο.