Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Λαχταριστές πάστες
mitsa
Υλικά
1½ λίτρο γάλα
160 γρ άνθος αραβοσίτου κακάο
3 κουταλιές κακάο
300 γρ ζάχαρη
400 ml κρέμα γάλακτος
2 πτι μπερ
2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
400 ml νερό
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Διαλύουμε τον καφέ στο ζεστό νερό.
2
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και το κακάο.
3
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
4
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
5
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
6
Σε φόρμα 34×26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει στον καφέ.
7
Απλώνουμε την μισή χλιαρή κρέμα και σκεπάζουμε με μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει στον καφέ.
8
Βάζουμε την σαντιγί και καλύπτουμε με μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει στον καφέ.
9
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα κακάο.
10
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
11
Προαιρετικά σερβίρουμε με ινδοκάρυδο και μαρασκίνο.