Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πάστες σοκολάτας και βανίλιας
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
165 γρ φαρίνα
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
Σαντίγι
250 ml κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
50 γρ άχνη ζάχαρη
Μους σοκολάτα
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ σοκολάτα
50 ml σπορέλαιο
50 ml γάλα
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τις βανίλιες.
4
Αναμειγνύουμε καλά να γίνει ζύμη, την απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
5
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε την άχνη και τις βανίλιες.
6
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
7
Με την βοήθεια από ένα κουπ πατ κόβουμε το κρύο παντεσπάνι.
8
Ότι περισσέψει το ξάνουμε ψίχουλα.
9
Τοποθετούμε λευκή ή καφέ κρέμα και σκεπάζουμε με ψίχουλα.
10
Προαιρετικά μπορούμε στα ψίχουλα να βάλουμε και λίγο ινδοκάρυδο.
11
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες πριν σερβίρουμε.
***Μετά από δικό μας λάθος στην επεξεργασία του video δεν αναφέραμε ότι στα υλικά υπάρχουν και 50 ml σπορέλαιο και 50 ml γάλα!! :)