Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πεντανόστιμη κοτόσουπα με αυγολέμονο
mitsa
Υλικά
1 κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
2 καρότα
½ φλιτζάνι ρύζι
1 κρόκο αυγού
Χυμό από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Λίγο βούτυρο
Αλάτι-Πιπέρι
Οδηγίες
1
Βάζουμε στην χύτρα το τεμαχισμένο κοτόπουλο μαζί με τα καρότα, το κρεμμύδι, νερό να καλύψει το κοτόπουλο και ελαιόλαδο.
2
Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για 30-45 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
3
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το κοτόπουλο και περνάμε από σουρωτήρι τον ζωμό.
4
Τον βάζουμε να βράσει και παράλληλα κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
5
Όταν πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το ρύζι, λίγο βούτυρο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
6
Χτυπάμε τον κρόκο με τον χυμό από το λεμόνι.
7
Προσθέτουμε το κοτόπουλο στον ζωμό και ενσωματώνουμε σιγά σιγά καυτό ζωμό στο αυγολέμονο.
8
Ανακατεύουμε καλά για να μην ψηθεί το αυγό.
9
Όταν πάρει θερμοκρασία το ρίχνουμε στην σούπα και ανακατεύουμε.
10
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι ανάλογα τις γεύσεις μας.
11
Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.