Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πυργάκια πατάτας με γραβιέρα
mitsa
Υλικά
5-6 πατάτες
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. γραβιέρα
2 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλιά φρυγανιά τριμμένη
Μαϊντανό
Πάπρικα καπνιστή
Ρίγανη
Οδηγίες
1
Καλύπτουμε τα φορμάκια με βούτυρο. Καθαρίζουμε και περνάμε τις πατάτες από το μαντολίνο να γίνουν λεπτές φέτες.
2
Όταν είναι έτοιμες προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, την μουστάρδα, την ρίγανη, την πάπρικα, την φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι, την μισή γραβιέρα και ανακατεύουμε.
3
Τέλος βάζουμε την υπόλοιπη γραβιέρα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
4
Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε στοίβες- πυργάκια με τις πατάτες.
5
Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και τα βάζουμε στις φόρμες και όταν τελειώσουμε ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα.