Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πυργάκια πατάτας με γραβιέρα

mitsa

Υλικά

  • 5-6 πατάτες

  • 50 γρ. βούτυρο

  • 50 γρ. γραβιέρα

  • 2 κουταλιές μουστάρδα

  • 1 κουταλιά φρυγανιά τριμμένη

  • Μαϊντανό

  • Πάπρικα καπνιστή

  • Ρίγανη

Οδηγίες

1
Καλύπτουμε τα φορμάκια με βούτυρο. Καθαρίζουμε και περνάμε τις πατάτες από το μαντολίνο να γίνουν λεπτές φέτες.
2
Όταν είναι έτοιμες προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, την μουστάρδα, την ρίγανη, την πάπρικα, την φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι, την  μισή γραβιέρα και ανακατεύουμε.
3
Τέλος βάζουμε την υπόλοιπη γραβιέρα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
4
Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε στοίβες- πυργάκια με τις πατάτες.
5
Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και τα βάζουμε στις φόρμες και όταν τελειώσουμε ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα.