Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πρωτότυπη καρυδόπιτα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
3 φλιτζάνια αλεύρι
250 γρ μαργαρίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φακελάκι μπέικιν
Μείγμα με καρύδια
3 αυγά + 7 κρόκους
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια φρυγανιά
3 φλιτζάνια καρύδια
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
Μαρέγκα
7 ασπράδια
2 φλιτζάνια άχνη
2-3 σταγόνες λεμόνι
Οδηγίες
1
Χτυπάμε την μαργαρίνη που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη να ασπρίσει.
2
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
3
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
4
Βάζουμε το μπέικιν, το αλεύρι και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
5
Την απλώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 45x39 εκατοστών.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
7
Χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
8
Βάζουμε τα θρυμματισμένα καρύδια, την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
9
Αρωματίζουμε με γαρίφαλο και κανέλα.
10
Ενσωματώνουμε το νερό, το απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά μόνο με την πάνω αντίσταση αναμμένη.
11
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
12
Όταν είναι έτοιμη ενσωματώνουμε την άχνη.
13
Προαιρετικά προσθέτουμε τις βανίλιες και 2-3 σταγόνες από λεμόνι.
14
Την απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά χρησιμοποιώντας την πάνω αντίσταση, μέχρι να γίνει πιο σκούρα.
15
Σερβίρουμε όταν το γλυκό κρυώσει.