Νηστίσιμο δίχρωμο κέικ χωρίς μίξερ

Συστατικά

Οδηγίες

  1. Αναμειγνύουμε το λάδι με την ζάχαρη.
  2. Στο χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρίσει.
  3. Την βάζουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Προσθέτουμε τα 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
  5. Την χωρίζουμε σε δύο μέρη.
  6. Στο ένα μέρος βάζουμε τα 50 γρ αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
  7. Στο άλλο ενσωματώνουμε το κακάο.
  8. Λαδώνουμε φόρμα 30×11 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε την ζύμη με άρωμα πορτοκάλι.
  9. Από πάνω απλώνουμε την ζύμη με το κακάο και με ένα ξυλάκι κάνουμε σχέδια.
  10. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μαι όταν το κέικ ροδίσει ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του.
  11. Προαιρετικά, όταν κρυώσει, απλώνουμε λίγη ρευστή νηστίσιμη πραλίνα.

Πεϊνιρλί νηστίσιμο

Συστατικά

Οδηγίες

  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  5. Την τοποθετούμε σε αλευρωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  6. Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια.
  7. Τα ανοίγουμε σε φύλλα και τους δίνουμε σχήμα από πεϊνιρλί.
  8. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  9. Απλώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, ρίγανη, θυμάρι, μανιτάρια, ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, καλαμπόκι, ελιές και τριμμένο νηστίσιμο κίτρινο τυρί.
  10. Προαιρετικά αλείφουμε το εξωτερικό μέρος με λίγο λάδι.
  11. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Τυρόψωμο νηστίσιμο

Συστατικά

Οδηγίες

  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
  4. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  5. Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  6. Θρυμματίζουμε το νηστίσιμο τυρί.
  7. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
  8. Απλώνουμε το σπασμένο τυρί στην μία άκρη και τυλίγουμε σε ρολό μέχρι την μέση.
  9. Κόβουμε το υπόλοιπο φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό.
  10. Τοποθετούμε το ρολό κυκλικά (σαν σαλιγκάρι) σε ταψί 36 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
  11. Προαιρετικά αλείφουμε λίγο λάδι.
  12. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Σούπερ νηστίσιμο καλοκαιρινό γλυκό

Συστατικά

Οδηγίες

  1. Αναμειγνύουμε το φυτικό γάλα με την ζάχαρη και το νισεστέ.
  2. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
  3. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
  4. Κάνουμε τα νηστίσιμα μπισκότα σκόνη.
  5. Προσθέτουμε την λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.
  6. Τα στρώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
  8. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα ροδάκινα μαζί με τη ζάχαρη.
  9. Όταν βγάλουν τα υγρά τους αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
  10. Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα.
  11. Ανακατεύουμε μέχρι που σάλτσα να δέσει και να γίνει διάφανη.
  12. Απλώνουμε την κρύα σάλτσα πάνω από το κρύο γλυκό.