Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτα και λαχταριστά κασερόψωμα
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml νερό
200 ml γάλα
1 αυγό+1 ασπράδι
750 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
60 γρ βούτυρο
Κρόκο αυγού
Βούτυρο
Κεφαλοτύρι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
2
Βάζουμε το αυγό, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο και λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 20-25 μπαλάκια.
7
Τα ανοίγουμε σε φύλλα με τα χέρια μας και τα τυλίγουμε σε ρολά.
8
Τα κάνουμε κορδόνια.
9
Βάζουμε χιαστή δύο κορδόνια και τα πλέκουμε.
10
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
11
Προαιρετικά βάζουμε λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή άλλο σκληρό κίτρινο τυρί.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.