Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
  2. Προσθέτουμε μία κουταλιά αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  3. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το σπορέλαιο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  4. Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, βάζουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη.
  5. Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  6. Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 4 μέρη.
  7. Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε φύλλα.
  8. Στο πρώτο φύλλο απλώνουμε τυρί κρέμα και σκεπάζουμε με φύλλο.
  9. Στο δεύτερο φύλλο βάζουμε σπανάκι που το έχουμε βράσει με λίγο λάδι για 15 λεπτά και το έχουμε πολτοποιήσει.
  10. Σκεπάζουμε με φύλλο και απλώνουμε σάλτσα ντομάτας ή πατέ κόκκινης πιπεριάς.
  11. Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο, τοποθετούμε ένα σκεύος με διάμετρο 26 εκατοστά και κόβουμε περιμετρικά.
  12. Στο κέντρο βάζουμε ένα μπολάκι και κόβουμε 12 ακτίνες.
  13. Γυρίζουμε ανά ζεύγη τις ακτίνες 3 φορές με αντίθετη φορά.
  14. Ενώνουμε τις μύτες τους και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
  15. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.