Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΟρεκτικά

Αφράτοι και τραγανοί αλμυροί λουκουμάδες

1 Mins read

Αφράτοι και τραγανοί αλμυροί λουκουμάδες

mitsa

Υλικά

  • 2 πολύχρωμες πιπεριές

  • 375 ml νερό

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 35 γρ νισεστέ

  • 1 μπέικιν

  • 300 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο μαϊντανό

  • 200 γρ φέτα

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Μπούκοβο

Οδηγίες

1
Περνάμε από τον χοντρό τρίφτη τις πιπεριές.
2
Αναμειγνύουμε το νερό με το γιαούρτι.
3
Βάζουμε το νισεστέ, το μπέικιν, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνουν χυλός.
4
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την σπασμένη φέτα, ρίγανη, θυμάρι, γλυκό ή καυτερό μπούκοβο και ανακατεύουμε.
5
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο αλάτι.
6
Σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα.
7
Όταν οι λουκουμάδες πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τους γυρίζουμε από την άλλη.
8
Όταν είναι έτοιμοι τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
9
Σερβίρουμε μαζί με λεμόνια.