Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Ανακατέψτε αλεύρι με γιαούρτι για ένα μαγικό αποτέλεσμα

1 Mins read

Ανακατέψτε αλεύρι με γιαούρτι για ένα μαγικό αποτέλεσμα

mitsa

Υλικά

  • Ζύμη

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 250 ml γάλα

  • 50 ml λάδι

  • 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό

  • 450 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • Άλημα

  • 2 κουταλάκια αλεύρι

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 7 κουταλιές νερό

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Ρίχνουμε δύο κουταλιές αλεύρι και δουλεύουμε.
3
Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
4
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
6
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
7
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 9 ίσα μέρη.
8
Τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε στενόμακρα φύλλα και τα τυλίγουμε σε ρολά.
9
Τα κάνουμε κορδόνια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
11
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το άλημα.
12
Βγάζουμε τα ψωμάκια από τον φόυρνο και περιχύνουμε σε γραμμές το μείγμα.
13
Συνεχείζουμε το ψήσημο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
14
Όταν τα βγάλουμε τα λαδώνουμε ελαφρώς.