Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Απίθανη σπιτική λεμονάδα & κέικ λεμονιού χωρίς βούτυρο

1 Mins read

Απίθανη σπιτική λεμονάδα & κέικ λεμονιού χωρίς βούτυρο

mitsa

Υλικά

  • Κέικ

  • 350 γρ φαρίνα

  • 4 αυγά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 200 ml γάλα

  • 25 γρ γιαούρτι

  • Χυμό από 1 λεμόνι

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 2 βανίλιες

  • Λεμονάδα

  • 450 ml χυμό λεμονιού

  • 350 γρ ζάχαρη

  • 350 ml νερό

  • 1 λίτρο ανθρακούχο νερό

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την βάζουμε σε αντικολλητική φόρμα ή σε κανονική που την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
4
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς και ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα.
5
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά να γίνουν σιρόπι.
6
Ετοιμάζουμε και σουρώνουμε καλά τον χυμό λεμονιού.
7
Αναμειγνύουμε το κρύο σιρόπι με τον χυμό και πριν σερβίρουμε βάζουμε το κρύο ανθρακούχο νερό.