Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Οι τέλειοι καλοκαιρινοί μεζέδες για το ούζο, την μπύρα ή το κρασί
mitsa
Υλικά
2 μελιτζάνες
2 κόκκινες πιπεριές
Μαϊντανό
1 μικρό κρεμμύδι
4 αυγά
Αλάτι
330 ml μπίρα
50 ml ελαιόλαδο
Πάπρικα
Πιπέρι
Ρίγανη-Θυμάρι
10 γρ μπέικιν
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ φέτα
Οδηγίες
1
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
2
Τις τυλίγουμε μία μία με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να μαλακώσουν.
3
Αφαιρούμε τις φλούδες και τις ψιλοκόβουμε.
4
Στα αυγά ρίχνουμε αλάτι και τα χτυπάμε.
5
Προσθέτουμε την μπίρα, το αλειόλαδο και ανακατεύουμε.
6
Αρωματίζουμε με πάπρικα, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, και το κρεμμύδι που έχουμε περάσει από τον ψιλό τρίφτη.
7
Ενσωματώνουμε το μπέικιν και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
8
Βάζουμε την σπασμένη φέτα, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και ανακατεύουμε.
9
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
10
Όταν είναι έτοιμο ελέγχουμε αν έχει βγάλει υγρά και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι που να γίνει χυλός.
11
Πέρνουμε κουταλιές και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
12
Όταν ροδίσουν από την μία πλευρά γυρίζουμε από την άλλη.
13
Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε σε αποροφητικό χαρτί και αφήνουμε για λίγο πριν σερβίρουμε.