Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Απίθανο κέικ ροδάκινο

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ αλεύρι

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 200 γρ βούτυρο

  • 4 αυγά

  • 100 ml γάλα

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο αλάτι

  • 2 κομπόστες ροδάκινο

Οδηγίες

1
Χτυπάμε την ζάχαρη με το μαλακό βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες, λίγο αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Την απλώνουμε σε φόρμα 34×26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
5
Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και τις τοποθετούμε ομοιόμορφα πάνω στο γλυκό.
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
7
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.