Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Απίθανο μπισκοτογλυκό με σοκολάτα

mitsa

Υλικά

  • 30 πτι μπερ

  • 20 σαβαγιάρ

  • 1400 ml γάλα

  • 2 αυγά

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 120 γρ νισεστέ

  • 40 γρ κακάο

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Στο κρύο γάλα διαλύουμε τα αυγά, το νισεστέ και το κακάο.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Σε φόρμα 28×20 εκατοστά καλύπτουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί.
5
Περνάμε τα σαβαγιάρ από γάλα και τα τοποθετούμε στην φόρμα.
6
Ανάμεσα από τα σαβαγιάρ βάζουμε όρθια τα πτι μπερ.
7
Όταν η φόρμα γεμίσει απλώνουμε την χλιαρή κρέμα και στρώνουμε.
8
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες να σφίξει.
9
Προαιρετικά σερβίρουμε με αμύγδαλο φιλέ.