Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Απίθανο μπισκοτογλυκό με σοκολάτα
mitsa
Υλικά
30 πτι μπερ
20 σαβαγιάρ
1400 ml γάλα
2 αυγά
250 γρ ζάχαρη
120 γρ νισεστέ
40 γρ κακάο
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Στο κρύο γάλα διαλύουμε τα αυγά, το νισεστέ και το κακάο.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Σε φόρμα 28×20 εκατοστά καλύπτουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί.
5
Περνάμε τα σαβαγιάρ από γάλα και τα τοποθετούμε στην φόρμα.
6
Ανάμεσα από τα σαβαγιάρ βάζουμε όρθια τα πτι μπερ.
7
Όταν η φόρμα γεμίσει απλώνουμε την χλιαρή κρέμα και στρώνουμε.
8
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες να σφίξει.
9
Προαιρετικά σερβίρουμε με αμύγδαλο φιλέ.