Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Από εδώ και πέρα την τυρόπιτα θα την κάνω με αυτόν τον τρόπο
mitsa
Υλικά
Ζύμη
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
300 ml γάλα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 αυγά
450-500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
Χυλός
300 γρ φέτα
100 ml γάλα
1 αυγό
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και λίγο αλάτι.
4
Η ζύμη μας πρέπει να είναι κολώδες όπως στο βίντεο.
5
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Αναμειγνύουμε την σπασμένη φέτα με το γάλα, το αυγό και το γιαούρτι.
7
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και με λαδωμένο κουτάλι κάνουμε μπαλάκι που τα βάζουμε στον χυλό.
8
Τα απλώνουμε σε ταψί 32 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
9
Περιχύνουμε το μείγμα που περίσεψε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντηστάσεις μέχρι να ροδίσει.