Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΠίτες

Από εδώ και πέρα την τυρόπιτα θα την κάνω με αυτόν τον τρόπο

1 Mins read

Από εδώ και πέρα την τυρόπιτα θα την κάνω με αυτόν τον τρόπο

mitsa

Υλικά

  • Ζύμη

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 300 ml γάλα

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

  • 2 αυγά

  • 450-500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • Χυλός

  • 300 γρ φέτα

  • 100 ml γάλα

  • 1 αυγό

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και λίγο αλάτι.
4
Η ζύμη μας πρέπει να είναι κολώδες όπως στο βίντεο.
5
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Αναμειγνύουμε την σπασμένη φέτα με το γάλα, το αυγό και το γιαούρτι.
7
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και με λαδωμένο κουτάλι κάνουμε μπαλάκι που τα βάζουμε στον χυλό.
8
Τα απλώνουμε σε ταψί 32 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
9
Περιχύνουμε το μείγμα που περίσεψε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντηστάσεις μέχρι να ροδίσει.