Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αρνί εξοχικό σε φύλλο κρούστας

mitsa

Υλικά

  • Αρνί

  • Φύλλα κρούστας

  • 500 ml γάλα

  • 1 αυγό

  • 3 κουταλιές αλεύρι

  • 25 γρ βούτυρο

  • Αρακά μαζί με καρότα

  • Βρασμένα αυγά

  • Κεφαλοτύρι

  • Αλάτι-Πιπέρι

Οδηγίες

1
Βάζουμε το μισό γάλα μα βράσει και στο υπόλοιπο ενσωματώνουμε το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
2
Όταν πάρει θερμοκρασία ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να πάρει υφή κρέμας.
3
Κατεβάζουμε από την φωτιά βάζουμε το βούτυρο, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ενσωματώνουμε το αυγό.
4
Παίρνουμε ένα φύλλο και το διπλώνουμε στην μέση.
5
Αλείφουμε λίγο λιωμένο βούτυρο και διπλώνουμε την πιο μικρή πλευρά περίπου 10 εκατοστά.
6
Απλώνουμε κατά μήκος βρασμένο αρακά και μικρά κομματάκια από βρασμένα καρότα.
7
Τοποθετούμε λεπτές φέτες από ψημένο αρνί, ένα μπαστουνάκι κεφαλοτύρι, φέτες από βρασμένα αυγά και λίγη μπεσαμέλ.
8
Κλείνουμε και διπλώνουμε σαν φακελάκι.
9
Τα βάζουμε σε ταψί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
10
Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή τριμμένο κεφαλοτύρι.
11
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.